صندوقدار کیست؟ شرح وظایف صندوقدار فروشگاه

زمان مطالعه: 9 دقیقه

صندوقدار کیست؟

صندوقدار فروشگاه به‌عنوان ویترین و چهره فروشگاه عمل می‌کند. آنها به شکل روزانه با مشتریان در ارتباط هستند و به مشتری کمک می‌کنند تا خرید بهتری انجام دهد. اگر بخواهیم کلیدی‌ترین فردی که در انجام عملیات روزانه یک فروشگاه مشارکت می‌کند را معرفی کنیم، قطعا آن فرد صندوقدار است.

شرح وظایف صندوقدار فروشگاه بسیار متنوع‌تر از آن است که یک سری وظایف مشخص را برای او مشخص کرد. این وظایف می‌تواند از یک فروشگاه تا فروشگاه دیگر متفاوت باشد. معمولا صندوقداران فروشگاه‌های مواد غذایی و هایپرمارکت‌ها از مسئولیت بیشتری برخوردار هستند.

به هر حال، صندوقداران باید همیشه با مشتریان ارتباط مستقیم داشته باشند؛ بنابراین باید از مهارت‌های خوبی نیز برخوردار باشند. اما این مهارت‌ها چیست؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا به این سوالات پاسخ دهیم.

صندوقدار فروشگاه کیست و چکار می‌کند؟

تقریبا هر خرده‌فروشی در هر سطحی از فعالیت، به یک صندوقدار حرفه‌ای نیاز دارد تا امور مربوط به محاسبه خرید و دریافت وجه نقد از مشتریان را پیش ببرد. صندوق‌داران فروشگاه‌ها معمولاً پشت پیشخوان صندوق‌فروش کار می‌کنند و وظیفه آنها حصول اطمینان از این موضوع است که هر مشتری پیش از خروج از فروشگاه، هزینه خرید خود را پرداخت کرده باشد. این کار معمولا شامل اسکن اقلام در یک سیستم کامپیوتری، پذیرش پرداخت و در صورت لزوم، تغییر دادن اقلام خرید است.

صندوقدارها معمولا مسئول دریافت هزینه کالا از طریق پول نقد، چک، کارت اعتباری، کوپن تخفیف و سایر موارد هستند. همچنین وجه نقد و غیر نقد را در ابتدا و انتهای شیفت خود می‌شمارند تا از صحت مبالغ اطمینان حاصل کنند. از آنجا که صندوقدارها روزانه با مقدار زیادی پول سروکار دارند، باید کارمندانی صادق و قابل اعتماد باشند و با حساسیت بالایی آنها را استخدام کرد.

صندوقدار مسئولیت اصلی در خصوص صندوق فروشگاه را بر عهده داشته و با صندوق فروشگاهی یا پز فروشگاهی سروکار دارد. هر فروشگاه می‌تواند بین یک یا چند صندوقدار داشته باشد که همگی آنها در نهایت به مدیر فروشگاه گزارش می‌دهند.

صندوقدار کجا کار می‌کند و محیط کارش چگونه است؟

صندوق‌داران فروشگاه‌ها معمولا در فروشگاه‌های روشن، تمیز و بزرگ کار می‌کنند. آنها معمولا در شیفت روز کار می کنند، اگرچه برخی از فروشگاه‌ها 24 ساعته باز هستند و ممکن است به صندوقدارهایی نیاز داشته باشند که شب‌ها، آخر هفته‌ها و تعطیلات کار کنند. بسیاری از صندوق‌داران به شکل پاره وقت کار می‌کنند و برخی ممکن است مجبور شوند در دوره‌های شلوغ، مانند تعطیلات، اضافه‌کاری کنند.

این شغل می‌تواند از نظر فیزیکی سخت باشد، زیرا صندوق‌داران برای مدت طولانی روی پای خود هستند و ممکن است مجبور شوند کیسه‌های سنگین مواد غذایی را بلند یا حمل کنند. این کار همچنین می‌تواند تکراری و گاهی استرس‌زا باشد، زیرا صندوق‌دارها باید با مشتریان برخورد مناسب داشته و پول زیادی را مدیریت کنند؛ اما قطعا حاوی تجربیات بسیار خوبی نیز هست.

بسیاری از افرادی که امروزه مدیر فروش هستند، ابتدا صندوقدار بوده‌اند.

صندوقداران معمولاً می توانند در مکان‌های مختلفی کار کنند، از جمله:

  • سوپرمارکت‌ها
  • فروشگاه‌های مواد غذایی
  • فروشگاه های بزرگ
  • سالن‌های سینما
  • هتل‌ها
  • مکان‌های فست فود
  • رستوران‌ها
  • پمپ بنزین‌ها
  • مکان‌های تفریحی

یک صندوقدار می‌تواند با کسب تجربه بیشتر به مشاغل دیگری در محیط فروشگاه ارتقاء یابد. از جمله اینکه سرپرستی تیمی از صندوقداران را بر عهده داشته باشد یا آنکه مدیریت شعبه یک فروشگاه را بر عهده بگیرد.

صندوقدار کجا کار می‌کند؟

صندوقدارها بیشتر در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و سوپرمارکت‌ها استخدام می‌شوند و توسعه روزافزون فروشگاه‌ها و خرده‌فروشی‌های کوچک و بزرگ، تقاضا برای استخدام صندوقدار را افزایش داده است.

شرح وظایف صندوقدار فروشگاه چیست؟

  • اسکن بارکد روی محصولات برای ثبت اقلام فروش
  • دریافت محموله‌های محصولات جدید از تولیدکنندگان یا تامین‌کنندگان و قرار دادن آنها در قفسه فروشگاه‌ها
  • ارتباط با مدیر فروشگاه در مورد نگرانی‌ها یا شکایات مشتریان
  • ارائه خدمات به مشتریان با پاسخ دادن به سؤالات مربوط به مواد تشکیل‌دهنده یا نحوه استفاده از محصول، خط‌مشی‌های فروشگاه و پیشنهادات ویژه
  • به‌روزرسانی قیمت اقلام در سیستم موجودی فروشگاه برای منعکس کردن قیمت‌های فعلی
  • توزیع بروشورهای تبلیغاتی در درب یا صندوق پستی مشتریان به‌عنوان بخشی از یک کمپین پستی انبوه
  • پردازش تراکنش‌های نقدی در باجه تسویه حساب، از جمله پذیرش پرداخت از مشتریان و شمارش پول
  • بررسی قیمت اقلام با اسکنر برای اطمینان از صحت قیمت ذکر شده
  • پیگیری شکایت
  • استقبال از مشتریان هنگام ورود و خرج از فروشگاه
  • ثبت سیستمی فاکتورهای فروش
  • کمک به حفظ موجودی انبار و فروشگاه
  • جابجایی محصولات در درون فروشگاه و چیدمان قفسه‌ها
  • تنظیم گزارش فروش هر صندوق و ارائه گزارش‌های مدیریتی به مدیر فروشگاه در پایان شیفت کاری
  • پاسخگویی به تلفن‌ها در صورت نیاز
  • حفظ محیط کار ایمن و تمیز
  • ترویج طرح‌های وفاداری مشتری
  • آموزش و توسعه صندوقداران جدید
  • کمک به انبار کردن، نظافت و سایر وظایف در صورت نیاز
  • کمک به بسته‌بندی محصولات در کیسه‌های پلاستیکی یا جعبه‌های کاغذی به هنگام خرید مشتریان

ویژگی‌های شغلی و توانایی‌های لازم برای یک صندوقدار

شاید در نگاه اول شغل صندوقدار فروشگاه ساده به نظر برسد، اما این شغل پیچیدگی‌های خاص خود را داشته و بر همین مبنا، باید از توانایی لازم نیز برخوردار باشد. صندوقدارها با طیف وسیعی از مشتریان با ویژگی‌های مختلف در ارتباط هستند و به این ترتیب باید مهارت‌های ارتباط با مشتری عالی داشته باشند.

  • توجه به جزئیات: یک صندوقدار فروشگاه مواد غذایی یا هر فروشگاه دیگری، باید متوجه شود که مشتری برای یک کالا پول پرداخت کرده یا کالایی را پس داده است. این موضوع تضمین می‌کند که تغییر مناسب برای مشتری اعمال شده و فروشگاه هیچ پولی را از دست نمی‌دهد. توجه به جزئیات همچنین می‌تواند به صندوقدار کمک کند تا مانع سرقت از فروشگاه شود.
  • چندوظیفه‌ای: یک صندوقدار فروشگاه، ممکن است مسئولیت چندین ثبت در یک زمان را داشته باشد. این مستلزم آن است که صندوقدار بتواند چند کار را انجام دهد، بین صندوق‌های پول جابه‌جا شده و سفارش‌های مشتریان خود را پیگیری کند. همچنین ممکن است صندوقدار مسئول اسکن و بسته‌بندی مواد غذایی باشد. بنابراین انجام همزمان چند کار، یکی از ویژگی‌های مهم یک صندوقدار است.
  • رفتار دوستانه: یک صندوقدار باید به مشتریان کمک کند تا در محیط فروشگاه احساس راحتی کنند. مشتریان نیز از صندوق‌دارانی که به آنها احساس راحتی بدهند؛ قدردانی می‌کنند. زیرا می‌توانند از آنها سؤال بپرسند و کمک بخواهند. صندوقدارهای با رفتار دوستانه همچنین می‌توانند به مشتریان کمک کنند تا با فناوری جدید احساس راحتی کنند؛ مانند سیستم پرداخت جدید.
مهارت های صندوقدار

مشتریان برای تکمیل خرید خود در فروشگاه‌ها به صندوقدار مراجعه می‌کنند و بنابراین رفتار و عملکرد صندوقدار تاثیر قابل‌توجهی بر تجربه مشتری دارد

تفاوت بین صندوقدار و کارمند فروشگاهی چیست؟

در فروشگاه‌ها موقعیت‌های شغلی دیگری مانند انباردار، کارمند فروش، پروموتر، مدیر یا نگهبان نیز وجود دارد. برخی از همکاران فروشگاه می‌توانند وظایف صندوقدار را به عنوان بخشی از مسئولیت‌های خود انجام دهند؛ اما این شغل معمولا مجزا است.

فروشگاه‌های خرده‌فروشی با حجم بالا مانند فروشگاه‌های بزرگ خرده‌فروشی و خواربارفروشی‌ها اغلب صندوق‌داران را به‌طور خاص برای اداره صندوق و سایر کارمندان را برای انجام امور دیگر استخدام می‌کنند.

صندوقدار به چه کسی گزارش می‌دهد؟

صندوق‌داران عموما مستقیم به مدیر فروشگاه یا دستیار مدیر فروشگاه گزارش می‌دهند، اگرچه برخی از صندوق‌داران زیر نظر یک صندوقدار کار می‌کنند که تیمی از صندوق‌داران را مدیریت می‌کند و سپس به فردی که نقش مدیریتی دارد، گزارش می‌دهد.

آیا صندوقدارها در صنایع مختلف وظایف متفاوتی دارند؟

صندوقداران می‌توانند در طیف وسیعی از صنایع از جمله مد، خدمات غذایی، کالاهای عمومی و غیره کار کنند، اما آنها معمولاً بدون توجه به نوع فروشگاهی که در آن کار می کنند، وظایف یکسانی دارند. یکی از جنبه‌هایی که از صنعت به صنعت متفاوت است، نوع دانش تخصصی است که صندوق‌داران برای کمک به مشتریان، نیاز دارند. به‌عنوان مثال، ممکن است انتظار برود که یک صندوقدار فروشگاه لوازم آرایشی؛ تا حدودی دانش تخصصی در مورد انواع لوازم آرایشی بهداشتی داشته باشد.

فناوری‌های لازم برای یک صندوقدار فروشگاه

صنعت خرده‌فروشی از جمله بخش‌هایی است که بسیار تحت تاثیر تکنولوژی‌های مختلف قرار گرفته است. این تکنولوژی‌ها از لایه مدیریتی تا پایین‌ترین لایه عملیاتی را دربرمی‌گیرد. یک صندوقدار فروشگاه در وهله اول باید بتواند با صندوق‌ فروشگاهی و نرم افزار صندوق فروشگاه کار کند تا بتواند امور مربوط به تسویه و صدور فاکتور مشتریان را پیش ببرد.

کار با نرم افزار حسابداری یا نرم افزار crm نیز معمولا به صندوقداران کمک می‌کند تا وظایف خود را به خوبی پیش ببرند. با این حال، کاربرد این راهکارها در فروشگاه‌های مختلف می‌تواند متفاوت باشد.

امکاناتی از جمله تعریف مشتریان و وارد کردن اطلاعات آنها؛ تخصیص انواع بن‌ها، کارت‌های هدیه و پروموشن‌ها، ثبت انواع اسناد و فاکتور فروش، ثبت انواع دریافتی‌های نقدی، اعتباری، نسیه و چکی در کنار برخی موارد دیگر از مهم‌ترین امکانات این راهکار نرم‌افزاری است. برای دریافت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در ارتباط باشید.


منابع:

  1. climbtheladder.com
  2. careerexplorer.com
  3. indeed.com
  4. talentlyft.com