همکاران سیستم- اینفوسیس (Infosys) یک شرکت هندی عرضه کننده خدمات فناوری است که دفتر مرکزی آن در بنگلور هند است. این شرکت در سال ۲۰۱۱، عنوان دومین صادرکننده بزرگ آی تی در هند را به خود اختصاص داده است. اینفوسیس هم اکنون داری ۶۴ شعبه و ۶۵ مرکز تحقیق و توسعه در کشورهای آمریکا، هند، چین، استرالیا، ژاپن، خاورمیانه، بریتانیا، آلمان، فرانسه، سوئد، هلند، لهستان، کانادا و چندین کشور دیگر است. در سپتامبر ۲۰۱۱ تعداد کارکنان اینفوسیس ۱۴۱۸۲۲ نفر اعلام شد.
تاریخچه
اینفوسیس قدمتی سی ساله دارد. در ۲ جولای ۱۹۸۱ نارایانا مورتی به همراه شش کارآفرین هندی دیگر به نامهای ناندارن نیلکانی، کریس گوپالاک ریشان،ای دی شیبولال، کی دنیش، آشوک آرورا و ان سی راجاوان این شرکت را تاسیس کردند. سرمایه اولیه آن چیزی در حدود ۲۵۰ دلار بود. مشهور است که ناریانا مورتی هنگامی که رویای تاسیس این شرکت را در سر میپروراند، هیچ پولی در بساط نداشت. تنها سرمایه او پس انداز ده هزار روپیهای همسرش بود. اما اکنون ارزش اینفوسیس بالغ بر ۶۶۰۴ میلیارد دلار است و بر اساس اطلاعاتی که در پایگاه اینترنتی این شرکت منتشر شده بیش از دو هزار شرکت در سراسر جهان از راهکارها و خدمات اینفوسیس استفاده میکنند.
یکی از مهمترین محصولات این شرکت نرم افزارها و برنامههایی است که در صنعت بانکداری کاربرد دارد. محصولات اینفوسیس طیف وسیعی از حوزههایی مثل بانکداری الکترونیک، بانکداری همراه، خزانه داری، مدیریت داراییها، بانکداری مستقیم، ابزار فاینایس، مدیریت ارتباط با مشتری و غیره را در بر میگیرد. علاوه بر این، در حوزه امور مالی و حسابداری، فرایندهای اداری و مدیریت سفارش فروش نیز محصولات نرم افزاری پرکاربردی تولید میکند. این شرکت از معدود شرکتهایی است که نرم افزارها و پلتفرمهایی ویژه بانکداری اسلامی طراحی میکند.
اینفوسیس در سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۵ سه سال پیاپی عنوان «برترین شرکت دانش محور» را از آن خود کرد.
موفقیتها
شرکت اینفوسیس تا چند سال بعد از تاسیس موفقیت چندانی به دست نیاورد تا اینکه در سال ۱۹۹۱ این شرکت به عنوان نخستین شرکت هندی به لیست شرکتهای US NASDAQ (یکی از بازارهای بورس جهانی آمریکا) اضافه شد. در عرض چند سال پس از آن جهان شاهد پیشرفت و شکوفایی سریع اینفوسیس بود. این شرکت به حدی از پیشرفت رسید که رئیس جمهور وقت آمریکا بیل کلینتون در سال ۲۰۰۰ با تمجید از موفقیت هند در حوزه فناوریهای پیشرفته، از اینفوسیس به عنوان یکی از نمونههای این پیشرفت نام برده بود.
در سالهای ۲۰۰۰، ۲۰۰۱ و ۲۰۰۲ این شرکت به عنوان بهترین کارفرما در سراسر جهان معرفی شد. این شرکت در سال ۲۰۰۷ بیش از 1.3 میلیون تقاضای کار دریافت کرد و کمتر از ۳ درصد آنها را رد کرد. اینفوسیس تنها شرکت هندی بود که در سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۵ سه سال پیاپی عنوان «برترین شرکت دانش محور» (Global MAKE) را از آن خود کرد. در سال ۲۰۱۱ هم به عنوان پانزدهمین برند مورد اعتماد در هند شناخته شد.
ابتکارات
مدیران این شرکت در ۱۹۹۶ بنیاد خیریه اینفوسیس را تاسیس کردند. این بنیاد عمده فعالیتهای خود را بر مراقبتهای بهداشتی، آموزش، فرهنگ و هنر، بهبود وضع زندگی روستائیان و توانبخشی بیماران متمرکز کرده است. سودها مورتی، همسر ناریانا مورتی، هم اکنون سکان ریاست این بنیاد خیریه را در دست دارد.
بنیاد خیریه اینفوسیس در زمینه مراقبتهای بهداشتی، آموزش، فرهنگ و هنر، بهبود وضع زندگی روستائیان و توانبخشی بیماران فعالیت میکند.
اینفوسیس از سال ۲۰۰۴ روابط گستردهای را با دانشگاهها در سراسر جهان شروع کرده است. این شرکت با برنامهها و ابتکارات مختلف توانسته دانشجویان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد از دانشگاههای بازرگانی، فناوری و هنرهای آزاد را جذب فعالیتهای کارآموزی خود کند. این دانشجویان بین ۸ تا ۲۴ ساعت در هفته در شعبههای جهانی اینفوسیس به کارآموزی مشغول هستند. این شرکت در سال ۱۹۹۷ ابتکار دیگری را در این زمینه کلید زد که طی آن در تابستان هر سال طرحهای اوقات فراغت برای نوجوانان شهری برگزار میکند و میکوشد از این طریق علاقه و درک آنها در زمینه علوم رایانهای و فناوریهای اطلاعاتی را افزایش دهد. اینفوسیس فقط دانش آموزانی را تحت پوشش قرار این برنامه قرار میدهد که معدل آنها در سطح عالی باشد.
در سال ۲۰۰۲ نیز مدرسه بازرگانی وارتون در دانشگاه پنسیلوانیا با همکاری شرکت اینفوسیس طرح اهدای جایزه به شرکتها و افرادی که با استفاده از فناوریهای اطلاعاتی کسب و کار و جامعه خود را تغییر میدهند، آغاز کردند. تاکنون شرکتهای سامسونگ، آمازون دات کام، کاپیتال وان، آر بیاس و آی ان جی دایرکت موفق به دریافت اینجایزه شدهاند. سال ۲۰۰۹ هم این شرکت جایزه اینفوسیس را برای نفرات برتر رشتههای فیزیک، ریاضیات، مهندسی و علوم رایانهای، علوج اجتماعی و علوم زیستی پیش بینی کرد.
اینفوسیس در زمینه الگوی تحویل جهانی (GDM) نیز پیشگام است. الگوی تحویل جهانی بدین معناست که شرکتهای فعال در صنعت فناوری اطلاعات در هر جای جهان که نیروی کار متخصص و بستر اقتصادی مساعدی وجود دارد و حجم مخاطرات احتمالی نیز در پایینترین سطح ممکن است، سرمایه گذاری میکنند و محصولات خود را روانه بازارهای آن مناطق میکنند.