۵ تغییر کلیدی نرم‌افزار‌های ERP در سال ۲۰۲۰

زمان مطالعه: 8 دقیقه

فضای کسب‌و‌کارها در دنیای امروز پیچیدگی‌های زیادی دارد و  با افزایش سطح رقابت، انتظارات مشتریان نیز بیش‌تر شده است. این عوامل باعث می‌شود که استفاده مؤثر از منابع موجود برای کسب‌وکارها به یک ضرورت تبدیل شود. ادغام فناوری با فرآیندهای عملیاتی تنها راه ممکن برای بهره‌برداری بهینه از منابع موجود است. فناوری علاوه بر کاهش اتلاف منابع، کمک می‌کند تا شیوه‌ی عملکرد کسب‌وکارها به‌روزتر شود.

یکی از فناوری‌هایی که می‌تواند به کسب‌وکارها در تسهیل مؤثر فرایندهایشان کمک کند، به‌کارگیری سیستم‌های یکپارچه برنامه‌ریزی منابع سازمانی (Enterprise Resource Planning – ERP) است. ERP یکی از پایه‌های اصلی کسب‌وکارهای امروزی است. در حال حاضر شرکت‌های مطرحی وجود دارند که بر اساس نیازهای هر کسب‌وکار، راه‌حل‌های مناسبی برای برنامه‌ریزی منابع سازمانی ارائه می‌دهند. همراه با پیشرفت بسیار سریع فناوری، راه‌حل‌های برنامه‌ریزی منابع سازمانی نیز دستخوش تغییر هستند.

در طول ۳۰ سال گذشته، تغییرات اساسی در صنایع رخ داده است. کاربران از رایانه‌های شخصی و قابل حمل به جای رایانه‌های بسیار بزرگ استفاده می‌کنند. حسابداران که زمانی در کار با یک صفحه نمایش متنی و صفحه کلید تردید داشتند، حالا خواستار رابط کاربری گرافیکی (GUI) و ماوس (Mouse) هستند. فناوری‌های مدیریت انبار مانند اسکنرهای امواج رادیویی (RFID) و بارکدخوان‌ها  که تا چندی پیش تنها در دسترس شرکت‌های بزرگ بین‌المللی بودند؛ امروزه با قیمتی مقرون‌به‌صرفه در دسترس کسب‌وکارهای کوچک قرار دارند.

5 تغییر کلیدی نرم‌ افزارهای ERP

آینده نرم‌افزارهای ERP

راه‌حل‌های برنامه‌ریزی منابع سازمانی نیز با تغییر نیازهای کسب‌وکارها در حال تحول هستند. آینده برنامه‌ریزی منابع سازمانی، آینده کسب‌وکارها را نشان می‌دهد. با توسعه هوش مصنوعی و اپلیکیشن‌های گوشی‌ هوشمند، کسب‌وکارها قادر هستند تا در همه تصمیم‌گیری‌ها از داده‌ها کمک گرفته و بهترین تصمیم‌ها را بگیرند.

سیستم‌های برنامه‌ریزی منابع سازمانی‌ به مرور زمان پویاتر شده‌اند و می‌توانند همه‌ی فعالیت‌های سازمان را پوشش دهند.

برای برنامه‌ریزی منابع سازمانی‌ موفق در کسب‌و‌کار باید معیارهای زیر را در نظر گرفت:

  • مدیریت زنجیره تأمین: تهیه و مراقبت دقیق از مواد اولیه امری ضروری است تا در بهترین زمان مصرف مورد استفاده قرار گیرند.
  • مدیریت موجودی: این کار برای بهینه‌سازی میزان عرضه کالاهای فاسدشدنی ضروری است.
  • مدیریت انبار: به شناسایی و یافتن کالا در بهترین سطح بهره‌وری کمک می‌کند.
  • برنامه‌ریزی تولید: در کنترل تولید کالا بر اساس نیروی کار، مواد اولیه و ماشین‌آلات نقشی اساسی دارد.
  • مدیریت خرید: این کار اتلاف مواد اولیه مورد استفاده در فرایند تولید را به حداقل می‌رساند.

بنابراین ، راه‌حل‌های برنامه‌ریزی منابع سازمانی به شکل یکپارچه کارکردهای کسب‌وکار را ترکیب می‌کند.

آیا شما در حال حاضر یک سیستم ERP دارید؟ یا به دنبال یک سیستم ERP برای کسب‌وکار خود هستید؟ ابتدا باید به این دو پرسش جواب دهید و سپس به شناخت تغییرات کلیدی آینده این راه‌حل‌ها که می‌توانند کمک زیادی به شما کنند، بپردازید.

۱) تمایل کاربران به استفاده از خدمات برنامه‌ریزی منابع سازمانی در فضای ذخیره‌سازی ابری

شرکت‌ها اکنون برنامه‌ریزی منابع سازمانی‌ در فضای ذخیره‌سازی ابری را ترجیح می‌دهند. طبق نظرسنجی اخیر، بیش از ۹۴٪ از شرکت‌ها این گزینه را راه‌حلی امن‌تر می‌دانند. در سال ۲۰۱۸ تعدادی از پلتفرم‌های نرم‌افزاری به فضای ذخیره‌سازی ابری مهاجرت کردند. انتظار می‌رود که در سال ۲۰۲۰ تعداد زیادی از کاربران از فضای ذخیره‌سازی ابری برای برنامه‌ریزی منابع سازمانی خود استفاده کنند. این تغییر برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط اهمیت و فواید بسیاری دارد.

با استفاده از سیستم‌های ERP در فضای ذخیره‌سازی ابری، کسب‌وکارهای کوچک و متوسط دیگر نیازی به زیرساخت‌های داخلی ندارند. آن‌ها می‌توانند از مزایای یک سیستم جامع با حداقل نیروی انسانی موردنیاز بهره‌مند شوند. این موضوع به آن‌ها کمک خواهد کرد تا از سیستم‌های  ERPاستفاده کنند که تا قبل از این توانایی مالی استفاده از آن را نداشتند.

طبق آخرین گزارش‌ها، حجم گردش مالی بازار فضای ذخیره‌سازی ابری تا پایان سال ۲۰۲۰ از ۴۱۱ میلیارد دلار فراتر خواهد رفت. این روند منجر به استقبال شرکت‌های بزرگ نیز شده است. آن‌ها در حال استفاده از راه‌حل‌های پویای سازمانی برای رفع نیازهای برنامه‌ریزی منابع سازمانی خود در فضای ذخیره‌سازی ابری هستند.

۲) آماده‌باش کسب‌وکارها برای تغییرات کلیدی جدید

به منظور آمادگی در برابر تغییرات بزرگ نرم‌افزاری، شرکت باید خودش را با تعداد زیادی تغییر کوچک سازگار کند که این کار باعث کاهش شیب منحنی یادگیری کارکنان می‌شود. برای انجام این کار، کسب‌و‌کارها باید روی آموزش و ارتقا مهارت کارکنان سرمایه‌گذاری کنند. فراهم‌سازی این مقدمات از طریق راه‌حل‌های ERP در بستر اپلیکیشن‌های موبایلی امکان‌پذیر است.

۳) آینده متعلق به بلاک‌چین است

تقاضا برای نرم‌افزارهای سازمانی که از فناوری بلاک‌چین قدرت می‌گیرند، در حال افزایش است. به زودی این تقاضا در راهکارهای برنامه‌ریزی منابع سازمانی نیز ایجاد خواهد شد. با وجود اینکه بلاک‌چین از فناوری‌های نوظهور در جهان است؛ اما یکی از مطمئن‌ترین سیستم‌عامل‌ها برای انجام معاملات است. بلاک‌چین نقش عمده‌ای در روندهای آتی برنامه‌ریزی منابع سازمانی ایفا خواهد کرد.

فرایندهای خاص سازمان‌ها با استفاده از بلاک‌چین می‌تواند کارآمدتر شود. مدیریت زنجیره تأمین و دستیابی به مشتری با این فناوری پویاتر خواهد شد. بسیاری از کسب‌وکارها که حمل‌و‌نقل و رهگیری از جمله عملیات‌ اصلی آن‌ها است، شروع به استفاده از خدمات شرکت‌های مشاوره‌ای بلاک‌چین کرده‌اند. کسب‌وکارها می‌توانند برای ادغام راه‌حل‌های برنامه‌ریزی منابع سازمانی خود با بلاک‌چین از شرکت‌های توسعه‌دهنده نرم‌افزارهای سازمانی کمک بگیرند.

۴) هوش مصنوعی اجنتاب‌ناپذیر است

هوش مصنوعی بر تمامی جنبه‌های عملیاتی کسب‌وکار تاثیرگذار بوده است. مفهوم یادگیری ماشین تحولی عظیم در برنامه‌ریزی منابع سازمانی ایجاد کرده است. یادگیری ماشینی این امکان را به کسب‌وکارها می‌دهد تا به سطح بالایی از خودکارسازی عملیات دست یابند. این قابلیت نیاز به نیروی انسانی در عملیات‌ مختلف را کاهش خواهد داد.

خودکارسازی فرایند رباتیک (Robotic Process Automation – RPA) نیز در حال پیشرفت است. در حالی که سیستم‌های قبلی تنها بر روی فرایندهای خاصی قابل پیاده‌سازی بودند، خودکارسازی فرایند رباتیک در همه‌ی حوزه‌ها کاربرد دارد. این کار به شرکت کمک می‌کند تا منابع انسانی کم‌بازده را در بخش‌های تولیدی دیگر برای کسب بازدهی بیشتر به کار گیرد.

کاربرد دیگر هوش مصنوعی، مکالمه هوشمند با استفاده از ربات‌های سخنگو (Chatbot) است. شرکت‌ها می‌توانند به کمک شرکت‌های توسعه‌دهنده ربات‌های سخنگو، هوش مصنوعی را با ربات‌های سخنگو ادغام کنند و هزینه‌های عملیاتی خود را کاهش دهند. صرفه‌جویی هزینه در این بخش می‌تواند صرف خودکارسازی فرایند‌ها شود. شرکت‌های مختلفی این امکانات را در بستر اپلیکیشن‌های گوشی هوشمند ارائه می‌دهند.

۵) شخصی‌سازی سیستم‌های ERP

طبق پیش‌بینی‌های ۱۰ سال آینده برای راه‌حل‌های برنامه‌ریزی منابع سازمانی، کسب‌و‌کارها شخصی‌سازی را به سفارشی‌سازی ترجیح خواهند داد. به این معنی که تغییرات لازم باید توسط شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات تشخیص داده شود و اجرا گردد.. این اقدام به آن‌ها کمک خواهد کرد تا با روندهای به‌روز صنعت همراه شوند. کسب‌وکارها به جای تغییر و اصلاح راه‌حل‌ها به دنبال شخصی‌سازی آن‌ها خواهند بود. شخصی‌سازی، با هزینه‌ کمتر راه‌حل‌های اختصاصی در اختیار کسب‌وکار می‌گذارد.

مطابق گزارش شرکت تحقیقاتی فارستر، حجم گردش مالی بازار برنامه‌ریزی منابع سازمانی شخصی‌سازی شده (ERP) تا سال ۲۰۲۰ از مرز ۱۵ میلیارد دلار عبور خواهد کرد.

منبع: Signitysolutions