نرم افزار Power BI چیست؟

نرم افزار power bi

در دنیای داده محور امروزی، توانایی تبدیل داده‌های خام به بینش عملی قابلیت بسیار مهمی است که کسب‌وکارها بدون استفاده از آن، نمی‌توانند پیشرفت کنند. اینجاست که Power BI وارد می‌شود. 

Power BI یک پلتفرم هوش تجاری (BI) است که با ارائه ابزارهایی برای جمع‌آوری، تجزیه‌وتحلیل، تجسم و به‌اشتراک‌گذاری داده‌ها، به کسب‌وکارها قدرت می‌دهد تا به‌راحتی تصمیمات مبتنی بر داده بگیرند. رابط کاربری Power BI برای کاربران آشنا با اکسل نسبتاً شهودی است و ادغام آن با سایر محصولات مایکروسافت، آن را به یک ابزار سلف‌سرویس همه‌کاره تبدیل می‌کند که به آموزش اولیه کمی نیاز دارد.

در این مقاله به معرفی نرم افزار Power BI، مزایا و معایب، اجزا و کاربردهای آن پرداخته و معماری آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم. با ما همراه باشید

پاور بی آی چیست؟

داده‌های یک کسب‌وکار ممکن است در یک صفحه اکسل یا مجموعه‌ای از انبارهای داده ترکیبی مبتنی بر ابر و در محل باشد. Power BI به سازمان‌ها این امکان را می‌دهد تا به‌راحتی به منابع داده خود متصل شوند، موارد مهم را تجسم و کشف کرده و آنها را با افراد مختلف به اشتراک بگذارند.

داشبورد Power BI که برای استفاده توسط متخصصان کسب‌وکار با سطوح مختلف دانش داده طراحی شده است، می‌تواند داده‌ها را در طیف گسترده‌ای از سبک‌های مختلف، از جمله نمودارها، نقشه‌ها، نمودارها، نمودارهای پراکنده و موارد دیگر گزارش و تجسم کند. در همین حال، عملکرد «AI Insights»  در Power BI ، از هوش مصنوعی برای یافتن بینش در مجموعه داده‌های کاربران استفاده می‌کند.

کاربران می‌توانند نرم افزار Power BI را برای ویندوز 10 یا ویندوز 11 که Power BI Desktop نامیده می‌شود و همچنین برنامه‌های موبایلی در دستگاه‌های Windows، Android و Apple iOS دانلود کنند. آن نسخه از Power BI که به نسخه خاصی از برنامه دسکتاپ نیاز دارد، Power BI Desktop for Power BI Report Server نامیده می‌شود.

بخش‌های نرم افزار Power BI

نرم افزار Power BI  از چند برنامه مرتبط به هم تشکیل شده است:

  • Power BI Desktop: ایجاد گزارش‌های تعاملی با تجزیه‌وتحلیل بصری 
  • Power BI Pro: ایجاد همکاری در تولید گزارش‌های تعاملی در سراسر سازمان 
  • Power BI Premium: ارائه خدمات سلف‌سرویس BI 
  • Power BI Mobile: ایجاد دسترسی از هر دستگاهی به داده‌های هوش تجاری 
  • Power BI Embedded: استفاده از Power BI برای ارائه داشبوردها و تجزیه‌وتحلیل‌های مشتری در برنامه‌های داخلی
  • سرور گزارش Power BI: امکان انتقال راهکار Power BI Premium به بستر ابر 

استفاده از برخی از این برنامه‌ها رایگان است اما خرید اشتراک نسخه‌های حرفه‌ای و پریمیوم، قابلیت‌های تجزیه‌وتحلیل بیشتری را ارائه می‌دهند.

Power BI همچنین بخشی از پلتفرم Power مایکروسافت است که شامل  Power Apps، Power Pages،   Power Automate  و Power Virtual Agents است. این برنامه‌ها که به‌عنوان «ابزارهای کم‌کد» ایجاد شده‌اند، به کسب‌وکارها کمک می‌کنند تا داده‌ها را تحلیل و تجسم کنند، راه‌حل‌های تجاری طراحی کنند، فرایندها را خودکار کرده و چت‌بات‌های بدون کد ایجاد کنند.

کاربردهای Power BI چیست؟

نرم افزار Microsoft Power BI برای یافتن اطلاعات و بینش در داده‌های یک سازمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ابزار با اتصال به مجموعه‌های داده مختلف و تبدیل و پاک‌سازی داده‌ها به یک مدل داده، به ایجاد نمودار یا نمودارهایی برای تجسم داده‌ها کمک می‌کند. نکته قابل‌توجه اینجاست که تمامی این موارد را می‌توان با سایر کاربران Power BI در سازمان نیز به اشتراک گذاشت.

مدل‌های داده ایجاد شده از Power BI را می‌توان به روش‌های مختلفی استفاده کرد، از جمله:

  • داستان‌سرایی از طریق ایجاد نمودارها و تجسم داده‌ها،
  • بررسی سناریوهای what-if درون داده‌ها،
  • ایجاد گزارش‌هایی که به شکل در لحظه، به سؤالات پاسخ می‌دهند و به پیش‌بینی کمک می‌کنند.

Power BI همچنین به ارائه داشبوردهای اجرایی برای مدیران، به مدیریت بینش‌ها در مورد مشتری و نحوه عملکرد واحدهای مختلف کمک می‌کند.

چه برای متخصصان داده و چه افرادی که به‌تازگی وارد دنیای تجارت شده‌اند، نرم افزار Power BI به‌گونه‌ای طراحی شده است که کسب‌وکارها را با بینش‌های مبتنی بر داده توانمند کند. از Power BI می‌توان به روش‌های مختلف، در صنایع، تیم‌ها و واحدهای مختلف درون یک سازمان استفاده کرد. برخی از مهم‌ترین کاربردهای Power BI عبارت‌اند از:

  • تجسم و گزارش‌گیری از داده‌ها
    • با استفاده از قابلیت بصری‌سازی داده با Power BI ، می‌توان گزارش‌ها و داشبوردهایی ایجاد کرد که مجموعه داده‌ها را به روش‌های مختلف، با استفاده از قابلیت‌های بصری ارائه می‌دهد،
    • داده‌ها را می‌توان به طیف گسترده‌ای از تصاویر مختلف، از جمله نمودارهای دایره‌ای، درخت‌های تجزیه، نمودارهای اندازه‌گیری، KPI، نمودارهای ترکیبی، نمودارهای میله‌ای و ستونی و نمودارهای نواری تبدیل کرد.
  • یکپارچه‌سازی داده‌ها
    • با نرم افزار پاور بی آی می‌توان منابع داده‌های مختلف، مانند صفحات اکسل، انبارهای داده در محل و داده‌های مبتنی بر ابر را به یکدیگر متصل و آنها را به بینش‌های تجاری تبدیل کرد.
  • هوش تجاری
    • ردیابی شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) و معیارها به شکل در لحظه
    • استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی برای پیش‌بینی‌ روند کسب‌وکار بر اساس داده‌های تاریخی 
  • همکاری و اشتراک‌گذاری
    • ایجاد دسترسی گسترده به داده‌ها، ابزارهای تجسم داده‌ها و بینش‌های حاصل از داده‌ها در سازمان، برای ایجاد فرهنگ کاری مبتنی بر داده
    • جلب مشارکت افراد در ایجاد مجموعه داده‌های مشترک 
  • تحلیل مالی
    • ایجاد صورت‌های مالی و ترازنامه 
    • تجزیه‌وتحلیل عملکرد و سود فروش 
  • تحلیل بازاریابی و فروش
    • امکان ادغام با سیستم CRM در راستای تجزیه‌وتحلیل داده‌های مشتری و استفاده از بینش‌ها برای بهبود تجربه مشتری 
    • تجزیه‌وتحلیل روندهای بازار و رفتار مصرف‌کننده برای کشف فرصت‌ها 

مزایای استفاده از power bI 

مزایای متعدد نرم‌ افزار Power BI آن را به گزینه‌ای جذاب برای کسب‌وکارهایی تبدیل می‌کند که به دنبال کشف داده‌های خود از طریق تجسم‌ها، الگوها و بینش‌های BI هستند. این مزایا شامل موارد زیر است:

  • دسترسی: کاربران متخصص و غیرفنی، به‌راحتی می‌توانند برای تحلیل داده‌های خود از Power BI استفاده کنند. مدل‌های قیمت‌گذاری مختلف این نرم افزار، آن را برای مشاغل با بودجه کمتر و همچنین شرکت‌های بزرگ‌تر به گزینه مناسبی تبدیل می‌کند. 
  • یکپارچه‌سازی و ادغام داده‌ها: نرم افزار Power BI به کاربران اجازه می‌دهد تا داده‌ها را از منابع مختلف از جمله Excel، SQL Server و منابع مبتنی بر ابر مانند Azure و Salesforce به‌راحتی ادغام کنند. این موضوع بدان معنی است که این ابزار می‌تواند با داده‌های منابع مختلف کار کند.
  • سفارشی‌سازی: پاور بی آی با امکان ایجاد تصاویر و داشبوردهای سفارشی، به سازمان‌ها کمک می‌کند تا داده‌ها را به‌گونه‌ای که برای آنها معنادار است، نمایش دهند. این مزیت، Power BI  را برای کسب‌وکارهایی که به دنبال ثبت و تجسم روابط یا الگوهای مهم موجود در مجموعه داده‌های پیچیده هستند، به گزینه مناسبی تبدیل خواهد بود. 
  • افزایش همکاری: Power BI برای تسهیل همکاری میان واحدهای مختلف؛ به‌عنوان‌مثال میان تیم‌های مختلف در یک سازمان ساخته شده است. این ابزار به کاربران اجازه می‌دهد تا داشبوردها و گزارش‌های خود را با دیگران به اشتراک بگذارند و همکاری در پروژه‌های تجزیه‌وتحلیل داده‌ها را آسان می‌کند.
  • مقیاس‌پذیری: Power BI می‌تواند از مجموعه داده‌های در مقیاس بزرگ پشتیبانی کند. همین موضوع آن را برای شرکت‌ها و همچنین مشاغل کوچک و بزرگ مناسب می‌کند.
  • رابط کاربرپسند: Power BI دارای یک رابط بصری ساده است که به کاربران امکان می‌دهد داده‌ها را به‌راحتی تجسم و تجزیه‌وتحلیل کنند.
  • دسترسی به داده‌های در لحظه: این ابزار از پردازش داده‌ها به شکل در لحظه پشتیبانی می‌کند. این موضوع بدان معناست که کاربران می‌توانند در داشبورد و گزارش‌های خود، داده‌های به‌روز را مشاهده کنند.

چالش‌های استفاده از نرم افزار power bI 

با وجود مزایای قابل‌توجه نرم افزار Power BI، چالش‌هایی نیز برای کاربران این نرم افزار وجود دارد که باید از آن آگاه باشند. از مهم‌ترین این چالش‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هزینه: اگرچه نسخه‌های رایگان، Pro و Premium این ابزار قابلیت‌های ضروری برای گزارش‌دهی و تجزیه‌وتحلیل داده‌ها را ارائه می‌دهند، اما نسخه رایگان آن دارای حداقل ویژگی‌ها است.
  • نیاز به منابع متعدد: اجرای ابزار Power BI روی زیرساخت‌های موجود سازمان، می‌تواند منابع محاسباتی را فراتر از تحمل سازمان، مصرف کند. بنابراین کسب‌وکارها برای استفاده از آن نیاز دارند تا زیرساخت‌های خود را بهبود بخشند.
  • رابط‌های کاربری متراکم و پیچیده: کاربرپسند بودن این پلتفرم لزوماً معادل وجود داشبوردهای منظم نیست؛ درواقع اجزایی در این ابزار وجود دارد که به‌هم‌ریخته به نظر می‌رسند و کاربر را سردرگم خواهند کرد. همچنین تحلیل روابط پیچیده در Power BI می‌تواند با خطر کاهش دقت و افزایش زمان پردازش داده همراه شود.

چه افرادی از Power BI استفاده می‌کنند؟

Power BI یک ابزار سلف‌سرویس BI است که تجزیه‌وتحلیل داده‌ها را برای کاربران به ارمغان می‌آورد. کاربران Power BI به متخصصان داده، مانند دانشمندان یا مهندسان داده محدود نمی‌شوند و می‌توانند طیف وسیعی از کاربران تجاری مختلف را شامل شوند. در واقع، این پلتفرم عمداً به شکلی طراحی شده است که کاربران غیرفنی نیز بتوانند به‌راحتی گزارش ایجاد کنند، داده‌ها را دست‌کاری کرده و عملیات تجزیه‌وتحلیل عمیق داده‌ها را انجام دهند

بااین‌حال، بیشتر تحلیلگران داده و متخصصان BI هستند که از آن برای ایجاد مدل‌های داده، پیش از انتشار گزارش در سراسر سازمان استفاده می‌کنند. اما کسانی که پیشینه تحلیلی ندارند نیز همچنان می‌توانند Power BI را مرور کرده و گزارش ایجاد کنند. افرادی که ممکن است به شکل روزانه از این پلتفرم استفاده کنند، شامل موارد زیر است:

  • تحلیلگران کسب‌وکار
  • تحلیلگران هوش تجاری
  • تحلیلگران زنجیره تأمین
  • تحلیلگر داده

علاوه بر این افراد، کارکنان بخش‌های مختلف و مدیریت یک سازمان نیز از Power BI برای ارائه  گزارش‌ها و پیش‌بینی‌ها در راستای کمک به نمایندگان فروش و بازاریابی استفاده می‌کنند. آنها همچنین از این ابزار برای ارائه گزارش‌هایی در مورد چگونگی پیشرفت یک بخش یا کارکنان به سمت اهداف خود استفاده می‌کنند.

اجزای تشکیل‌دهنده Power BI چیست؟

Microsoft Power BI منابع داده را به هم متصل کرده و گزارش‌ها و داشبوردهای BI را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. این کار را می‌توان تنها با اتصال به یک صفحه اکسل متصل یا انبارهای داده مبتنی بر ابر و در محل، انجام داد. نکته قابل‌توجه این است که داده‌های استخراج شده از منابع مبتنی بر ابر، به طور خودکار به‌روز خواهند شد. 

با برنامه‌هایی مانند اکسل و فایل Power BI Desktop متصل به منابع داده آنلاین یا داخلی، کاربران Power BI باید به طور دستی بازخوانی یا برنامه‌ریزی به‌روزرسانی را تنظیم کنند تا این اطمینان حاصل شود که گزارش‌های Power BI و داشبوردها، از جدیدترین داده‌های موجود استفاده می‌کنند.

Power BI از مجموعه‌ای از برنامه‌ها تشکیل شده است و که می‌تواند روی دسکتاپ، بر بستر ابر در قالب نرم افزار به عنوان سرویس (SaaS) یا در تلفن همراه استفاده شود. Power BI Desktop نسخه داخلی است، سرویس Power BI یک SaaS مبتنی بر ابر است و Mobile Power BI روی دستگاه‌های تلفن همراه اجرا می‌شود.

از جمله مؤلفه‌های مختلف Power BI که به کاربران اجازه می‌دهند اطلاعات کسب‌وکار را به روش‌هایی متناسب با نقش‌های خود، ایجاد و به اشتراک بگذارند:

  • Power Query: این ابزار، عملیات ترکیب و تبدیل داده‌ها را از منابع مختلف انجام می‌دهد.  
  • Power Pivot: این مؤلفه، یک ابزار مدل‌سازی داده‌های جدولی مبتنی بر حافظه است.
  • Power View: این ابزار، به کاربران این امکان را می‌دهد که داده‌های خود را به شکل بصری ایجاد کرده و با آنها تعامل داشته باشند.
  • Power Map: Power Map یک ابزار تجسم داده برای داده‌های جغرافیایی سه‌بعدی است که تجزیه‌وتحلیل پیش‌بینی‌کننده را تقویت می‌کند.
  • Power BI Q&A: این موتور جستجوی زبان طبیعی می‌تواند ورودی‌های کاربر را بگیرد و خروجی‌های تجسم داده را تولید کند.
  • Power BI Embedded: این ابزار به کاربران امکان می‌دهد گزارش‌ها، اطلاعات بینش‌ها، تصاویر و موارد دیگر را از Power BI دریافت کرده و در برنامه‌ها یا وب‌سایت‌های مختلف به کار بگیرند. 

همچنین ده‌ها منبع داده وجود دارد که می‌توانند به Power BI متصل شوند. این منابع شامل موارد زیر هستند:

  • فایل‌هایی مانند Excel، PDF، SharePoint یا XML،
  • پایگاه‌های داده از جمله Amazon Redshift، Google BigQuery، پایگاه‌های داده IBM، Microsoft SQL Server و Oracle Database،
  • خدمات آنلاین، از جمله Adobe Analytics، Facebook، Google Analytics، Microsoft Dynamics 365 و Salesforce Reports،
  • سایر مجموعه‌های داده در پلتفرم Power BI را می‌توان متصل و Microsoft Azure را با Power BI ادغام کرد تا به عنوان منبع قابل استفاده باشد. 

ویژگی‌های کلیدی Power BI چیست؟

مایکروسافت از زمان آغاز به کار، چندین ویژگی تجزیه‌وتحلیل داده را به Power BI اضافه کرده است و همچنان به این کار ادامه می‌دهد. از مهم‌ترین ویژگی‌های Power BI می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هوش مصنوعی: کاربران می‌توانند در Power BI، به قابلیت‌های تشخیص تصویر و تجزیه‌وتحلیل متن مبتنی بر هوش مصنوعی دسترسی داشته باشند. آنها همچنین می‌توانند مدل‌های یادگیری ماشینی را با استفاده از قابلیت‌های خودکار ایجاد کنند و با یادگیری ماشینی Azure ادغام شوند. Power BI Q&A به کاربران اجازه می‌دهد تا از طریق پردازش زبان طبیعی، از ربات‌ها سؤال بپرسند و پاسخ‌هایی در مورد داده‌ها دریافت کنند. همچنین، مایکروسافت در حال ادغام Copilot، ربات چت مبتنی بر هوش مصنوعی خود، در Power BI است که به کاربران امکان می‌دهد درباره داده‌ها سؤال بپرسند و گزارش‌های سفارشی ایجاد کنند.
  • پشتیبانی از استقرار هیبریدی: این ویژگی امکان اتصالات داخلی را فراهم می‌کند که به ابزارهای Power BI اجازه می‌دهد با منابع داده مختلف از مایکروسافت، Salesforce و… متصل شوند.
  • بینش سریع: این ویژگی به کاربران اجازه می‌دهد تا زیرمجموعه‌هایی از داده‌ها را ایجاد کرده و به طور خودکار، تجزیه‌وتحلیل داده را روی آن اعمال کنند.
  • پشتیبانی از مدل‌های داده رایج: پشتیبانی از مدل‌های داده رایج به Power BI اجازه می‌دهد از مجموعه‌ای استاندارد و قابل‌توسعه از طرح‌واره‌های داده، از جمله موجودیت‌ها، ویژگی‌ها و روابط استفاده کند.
  • سفارشی‌سازی: این ویژگی به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد که ظاهر ابزارهای مربوط به تصویرسازی و گزارش‌گیری پیش‌فرض را تغییر دهند و ابزارهای جدید را به پلتفرم وارد کنند.
  • API : توسعه‌دهندگان می‌توانند از کد نمونه و API ، برای جاسازی داشبورد Power BI در سایر محصولات نرم‌افزاری استفاده کنند.
  • آماده‌سازی داده‌های سلف‌سرویس: با استفاده از Power Query، تحلیلگران کسب‌وکار می‌توانند داده‌های بزرگ را در وب‌سرویس Power BI جذب، تبدیل، ادغام و غنی‌سازی کنند. داده‌های دریافت شده را می‌توان در چندین مدل Power BI، گزارش‌ها و داشبورد به اشتراک گذاشت.
  • نمای مدل‌سازی: کاربران در این ابزار می‌توانند مدل‌های داده پیچیده را بر اساس حوزه موضوعی، به نمودارهای جداگانه تقسیم کنند، چندین شی را انتخاب کرده و ویژگی‌های مشترک را تنظیم کنند، ویژگی‌ها را در قسمت خصوصیات مشاهده و اصلاح و برگه‌های نمایش را برای مشاهده ساده‌تر مدل‌های داده پیچیده، تنظیم کنند.

معماری Power BI چگونه است؟

معماری Power BI شامل مجموعه‌ای از اجزای اصلی است که با یکدیگر کار می‌کنند تا داده‌های خام را به بینش‌های تجاری ارزشمند تبدیل کنند. این اجزا شامل نرم افزار Power BI Desktop و Power BI Service، نسخه وب پلتفرم است. 

همان‌طور که در این مقاله به آن اشاره شد، چندین منبع داده وجود دارد که Power BI می‌تواند به آنها متصل شود. Power BI Desktop به کاربران امکان می‌دهد روی مجموعه داده‌های خود، گزارش‌ها و تجسم داده‌ها را ایجاد کنند. Power BI gateway به منابع داده داخلی متصل می‌شود تا به شکل مستمر، داده‌ها را برای گزارش‌گیری و تجزیه‌وتحلیل دریافت کند. Power BI services به سرویس‌های ابری اشاره دارد که برای انتشار گزارش‌های Power BI و تجسم داده‌ها استفاده می‌شود. با استفاده از برنامه‌های تلفن همراه Power BI، می‌توان از هر جا به داده‌های این پلتفرم دسترسی داشت. برنامه‌های Power BI برای پلتفرم‌های Windows، iOS و Android در دسترس هستند.

برای درک بهتر، معماری پاور بی آی به‌گونه‌ای طراحی شده است که چهار مرحله کار با داده‌ها را در خود جای دهد:

  • فاز 1: اتصال به منابع داده
  • فاز 2: تبدیل و مدل‌سازی داده‌ها
  • مرحله 3: ایجاد و انتشار گزارش
  • فاز 4: ساخت داشبورد

در ادامه هر یک از مراحل پیاده‌سازی پاور بی آی، با جزئیات مورد بررسی قرار می‌گیرند. 

اتصال به منابع داده

این پلتفرم برای منابع داده مختلف؛ مانند فایل‌های Excel، پایگاه‌های داده، برنامه‌ها و خدمات آنلاین و غیره دارای رابط‌های مشخص است. در رابط Power BI، می‌توان منابع داده را از گزینه Get data تنظیم کرد.

برای هر منبع داده‌ای که متصل می‌شود، می‌توان به‌روزرسانی‌های خودکار را نیز تنظیم کرد تا گزارش را به‌روز نگه داشت.

تبدیل و مدل‌سازی داده‌ها

داده‌های خام ممکن است همیشه برای تجزیه‌وتحلیل مستقیم آماده نباشند. با استفاده از Power BI می‌توان از ویژگی‌های تبدیل داده و مدل‌سازی پلتفرم، در راستای شکل‌دادن و آماده‌سازی داده‌ها برای تجزیه‌وتحلیل استفاده کرد.

هنگامی که یک منبع داده متصل می‌شود، می‌توان از ویرایشگر Power Query برای انجام تغییرات مختلف مانند تغییر اشیا و نام ستون‌ها، حذف ستون‌های ناخواسته، فیلترکردن و چرخش داده‌ها و تغییر انواع داده‌ها استفاده کرد.

همچنین می‌توان با استفاده از ویژگی‌های بومی، اندازه‌ها و ستون‌های محاسبه شده را در داده‌ها ایجاد کرد.

ایجاد و انتشار گزارش

پس از تبدیل داده‌ها، می‌توان داده‌ها را تجسم و با استفاده از Power BI Desktop ، گزارش ایجاد کرد. این برنامه تصاویری زیادی را ارائه می‌دهد تا داده‌های سازمان را با نمودارها، گراف‌ها، جداول و موارد دیگر، به یک گزارش معنادار تبدیل کند. 

پس از آماده‌شدن گزارش، می‌توان آن را در Power BI Service منتشر کرد تا بتوان به‌صورت آنلاین و از طریق Power BI Service نیز به آن دسترسی داشته و به اشتراک گذاشته شود. درواقع سرویس Power BI به کاربران اجازه می‌دهد تا به‌صورت آنلاین، در یک مرورگر به گزارش‌ها دسترسی داشته باشند.

ساخت داشبورد

داشبوردهای Power BI صفحات تکی هستند که بینش‌های مهم موجود در گزارش‌ها را برجسته می‌کنند. می‌توان با استفاده از گزارش‌های موجود در حساب خود، داشبوردهای مختلفی ساخت. این داشبوردها برای دریافت یک نمای کلی از همه گزارش‌ها در یک نگاه، مفید خواهند بود.

هزینه نرم افزار power bi

سه سطح قابل استفاده از Power BI برای کاربران وجود دارد:

  • Power BI Desktop، 
  • Power BI Pro،
  • Power BI Premium

نسخه دسکتاپ پاور بی آی رایگان است، درحالی‌که نسخه Pro برای هر کاربر، 9.99 دلار در ماه هزینه دارد.

قیمت‌گذاری نسخه Premium این ابزار، به‌اندازه استقرار و تعداد کاربران بستگی دارد. در این حالت، می‌توان آن را به دو سطح تقسیم کرد: هر کاربر و هر ظرفیت. سطح Premium برای هر کاربر از 20 دلار به ازای هر کاربر در ماه شروع می‌شود. همچنین Premium در هر ظرفیت، از 4995 دلار در هر ظرفیت شروع می‌شود و دسترسی به Microsoft Fabric، یک پلت فرم تجزیه‌وتحلیل و مدیریت داده مبتنی بر هوش مصنوعی را فراهم می‌کند.

نرم‌افزارهای جایگزین Power BI

اگرچه نرم افزار Power BI مایکروسافت یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌های هوش تجاری است، اما تنها پلتفرم موجود در این زمینه نیست. بنابراین هنگام بررسی راهکارهای BI برای یک کسب‌وکار، می‌توان در مورد اینکه کدام ابزار هوش تجاری برای سازمان مناسب است، تصمیم گیری کرد.

از مهم‌ترین نرم‌افزارهای هوش تجاری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • Tableau: یک پلتفرم کاربرپسند و انعطاف‌پذیر برای تجسم داده‌ها است. برخی از ویژگی‌های کلیدی این ابزار شامل کاوش، کشیدن و رهاکردن و ادغام داده‌ها است.
  • :Domo این ابزار قابلیت‌هایی مانند یکپارچه‌سازی داده‌ها، هوش و تحلیل تجاری، جانمایی تجزیه‌وتحلیل در ابزارهای دیگر، ایجاد اپلیکیشن، امنیت و حاکمیت داده‌ها را ارائه می‌دهد.
  • Yellowfin : یک پلتفرم تحلیلی سازمانی است که از ویژگی‌های کلیدی آن می‌توان به وجود داشبوردهای مبتنی بر اکشن، تجزیه‌وتحلیل خودکار و داستان‌سرایی داده‌ها اشاره کرد.
  • Qlik Sense : قابلیت‌هایی مانند یکپارچه‌سازی داده‌ها، تجزیه‌وتحلیل‌های تعبیه شده و افزوده و قابلیت‌های هوش مصنوعی و ML را ارائه می‌دهد.
  • SAP Business Intelligence: این ابزار امکان دریافت بینش‌های مرتبط با کسب‌وکار، اجرای شبیه‌سازی‌ها و پیش‌بینی‌های مبتنی بر داده، خودکارسازی گردش‌های کاری و تصمیم گیری با هوش مصنوعی را فراهم می‌کند. 
  • راهکار هوش تجاری همکاران سیستم: همکاران سیستم به پشتوانه چندین دهه فعالیت در حوزه نرم‌ افزار و از طریق با همکاری متخصصان صنعتی، دانشگاهی و مشتریان، طیف وسیعی از تحلیل‌های آماده و KPIهای فرایندمحور را در نرم‌ افزار BI راهکاران قرار داده که هزینه، زمان و ریسک پیاده‌سازی هوشمندی تجاری را به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهد.  وجود ابزار یکپارچه‌سازی اطلاعات، ابزار گزارش‌گیری و ارائه مجموعه‌ای از شاخص‌های تحلیلی جامع، از مهم‌ترین ویژگی‌های این ابزار است. 

نتیجه‌گیری

همان‌طور که در این مقاله اشاره کردیم،Power BI  یک تغییردهنده بازی برای مشاغلی است که به دنبال استفاده مؤثر از داده‌های خود هستند. از اتصال به منابع داده‌های مختلف تا ایجاد تجسم‌های جذاب از داده‌ها، Power BI  فرایند استخراج بینش‌های معنادار را ساده می‌کند. 

با گنجاندن Power BI در گردش کار یک کسب‌وکار، می‌توان تصمیمات آگاهانه‌تری گرفت، روندها و الگوها را شناسایی کرده و در نهایت، مزیت رقابتی به دست آورد. چه برای مالکان کسب‌وکارهای کوچک چه برای شرکت‌های بزرگ، Power BI دارای ابزارها و قابلیت‌هایی است که در استفاده از پتانسیل کامل داده‌ها مؤثر خواهد بود.

منابع

https://learn.microsoft.com/en-us/power-bi/fundamentals/power-bi-overview
https://www.coursera.org/articles/what-is-power-bi
https://www.simplilearn.com/tutorials/power-bi-tutorial/what-is-power-bi
https://www.techtarget.com/searchcontentmanagement/definition/Microsoft-Power-BI
https://www.stitchdata.com/resources/7-reasons-power-bi/
https://www.datacamp.com/blog/all-about-power-bi
https://blog.coupler.io/power-bi-architecture/

دسته‌بندی‌ها:

به این مطلب امتیاز دهید

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاه خود را ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *