حاکمیت شرکتی در گروه شرکتهای همکاران سیستم
حاکمیت شرکتی یا همان نظام راهبری بنگاه، در هلدینگی با تنوع، اندازه و ترکیب همکاران سیستم، پیچیدگیهای خاص خود را دارد. موفقیت در این نظام راهبردی در گرو سازکار عملیاتی و فرایند بسیار مستحکمی است که از قبل برای آن تدوین شده باشد.
به جرأت میتوان چارچوب حاکمیت شرکتی گروه شرکتهای همکاران سیستم را یکی از پیشرفتهترین چارچوبها دانست که اصول پایهای تجارت و بنگاهداری را به شکل مناسبی اجرا میکند. در طی چند سال اخیر نیز تلاش فراوانی برای تعالی و تقویت این سازکار، منطبق با اصول حاکمیت شرکتهای بورسی انجام شده که نتایج آن را میتوان در عملکرد شرکتهای گروه و تحقق اهداف هر یک از آنها مشاهده کرد.
اجرای اثربخش چارچوب حاکمیت شرکتی آثار بسیار مثبتی در کسبوکار دارد و زمینه پایداری و ثبات سازمان را فراهم میکند. سهامداران، حاکمیت شرکتی در همکاران سیستم را از طریق هیئت مدیره گروه، کمیتههای هیئت مدیره، دفتر هیئت مدیره، مدیرعامل گروه و همچنین هیئت مدیره شرکتهای زیرمجموعه اعمال میکنند. وظایف هر یک از این ارکان و گزارشگری آنها به هیئت مدیره، به نوعی برنامهریزی و اجرا میشود که منافع تمامی ذینفعان درون و برون سازمانی در نظر گرفته شده است. بدین ترتیب از رعایت حقوق ذینفعان و تمامی سهامداران، پاسخگویی و شفافیت لازم در شرکت اطمینان حاصل میشود.
همکاران سیستم از ظرفیت و پتانسیل برگزاری مجامع شرکتهای زیرمجموعه، حسابرسان و بازرسان قانونی و نیز حسابرسی داخلی به بهترین شکل ممکن و با دقت استفاده میکند. به این طریق مطمئن میشود که هر فعالیتی در هریک از شرکتهای زیرمجموعه و خود شرکت اصلی مطابق با شفافیت، رعایت اصول بازار سرمایه و حقوق ذینفعان، برخورد یکسان با تمامی سهامداران و مسئولیتپذیری هیئتمدیرهها انجام میشود.
با این اوصاف، ساختار و ترکیب هیئتمدیره در کنار ترکیب کمیتهها، سهامداران، بررسی ریسکها، محیط حقوقی شرکت و انجام مسئولیتهای اجتماعی، اساسیترین موضوعات حاکمیت شرکتی همکاران سیستم را تشکیل میدهند.