حاکمیت شرکتی در گروه شرکت‌های همکاران سیستم

حاکمیت شرکتی یا همان نظام راهبری بنگاه، در هلدینگی با تنوع، اندازه و ترکیب همکاران سیستم، پیچیدگی­‌های خاص خود را دارد. موفقیت در این نظام راهبردی در گرو سازکار عملیاتی و فرایند بسیار مستحکمی است که از قبل برای آن تدوین شده باشد.

به جرأت می‌توان چارچوب حاکمیت شرکتی گروه شرکت‌های همکاران سیستم را یکی از پیشرفته‌ترین چارچوب­ها دانست که اصول پایه‌ای تجارت و بنگاه‌داری را به شکل مناسبی اجرا می‌­کند. در طی چند سال اخیر نیز تلاش فراوانی برای تعالی و تقویت این سازکار، منطبق با اصول حاکمیت شرکت­‌های بورسی انجام شده که نتایج آن را می‌­توان در عملکرد شرکت‌­های گروه و تحقق اهداف هر یک از آنها مشاهده کرد.

اجرای اثربخش چارچوب حاکمیت شرکتی آثار بسیار مثبتی در کسب­‌وکار دارد و زمینه پایداری و ثبات سازمان را فراهم می‌کند. سهام‌داران، حاکمیت شرکتی در همکاران سیستم را از طریق هیئت مدیره گروه، کمیته‌­های هیئت مدیره، دفتر هیئت مدیره، مدیرعامل گروه و همچنین هیئت­ مدیره شرکت­‌های زیرمجموعه اعمال می­‌کنند. وظایف هر یک از این ارکان و گزارش­گری آن­ها به هیئت مدیره، به نوعی برنامه‌­ریزی و اجرا می‌­شود که منافع تمامی ذینفعان درون و برون ­سازمانی در نظر گرفته شده است. بدین ترتیب از رعایت حقوق ذینفعان و تمامی سهامداران، پاسخگویی و شفافیت لازم در شرکت اطمینان حاصل می‌شود.

همکاران سیستم از ظرفیت و پتانسیل برگزاری مجامع شرکت‌­های زیرمجموعه، حسابرسان و بازرسان قانونی و نیز حسابرسی داخلی به بهترین شکل ممکن و با دقت استفاده می­‌کند. به این طریق مطمئن می‌شود که هر فعالیتی در هریک از شرکت‌­های زیرمجموعه و خود شرکت اصلی مطابق با شفافیت، رعایت اصول بازار سرمایه و حقوق ذینفعان، برخورد یکسان با تمامی سهامداران و مسئولیت‌پذیری هیئت‌­مدیره­‌ها انجام می‌شود.

با این اوصاف، ساختار و ترکیب هیئت‌­مدیره در کنار ترکیب کمیته‌­ها، سهامداران، بررسی ریسک­‌ها، محیط حقوقی شرکت و انجام مسئولیت‌­های اجتماعی، اساسی­‌ترین موضوعات حاکمیت شرکتی همکاران سیستم را تشکیل می­‌دهند.