در سال 1991 میلادی Unix یک سیستم عامل مهم و البته ثانویه x86 بود. آن سال در تاریخ 25 آگوست یک دانشجوی تازه فارغالتحصیل فنلاندی به نام «لینوس بندیکت توروالدس» در فروم comp.os.minix گروه Usenet اعلام کرد که روی سیستم عامل رایگان کار میکند. آن زمان هیچکس حتی آقای توروالدس نمیدانست این فناوری قرار است برای همیشه عرصه نرمافزاری را متحول کند.
سی سال پس از آن اتفاق سیستم عامل لینوکس هماکنون بر عرصه فناوری اطلاعات حکمرانی میکند. هماکنون تقریبا تمام وبسایتهای اصلی از جمله گوگل، فیسبوک و ویکیپدیا مبتنی بر لینوکس اجرا میشوند. در مورد خدمات پردازش ابری نیز شرایط به همین شکل است.
حتی در سرویس پردازش ابری Azure مایکروسافت نیز لینوکس محبوبترین سیستم عامل محسوب میشود. در عرصه ابرکامپیوترها هم گفته شده که از بین 500 ابرکامپیوتر سریع جهان، تمامی 500 مورد آنها برمبنای لینوکس فعالیت میکنند. سیستم عامل لینوکس به لطف پلتفرم موبایلی اندروید نیز توانسته بین کاربران موبایلی محبوبیت فراوان کسب کند.
آقای توروالدس به تازگی در مورد لینوکس و تاریخچه فعالیت آن صحبتهایی را انجام داده و به این نکته اشاره کرده که در مورد ظهور لینوکس بسیار خوشحال است.
او در این خصوص گفت که لینوکس در اصل چهار روز تولد دارد: «اولین خبر منتشر شده در مورد این سیستم عامل در تاریخ 25 آگوست، که میتوانید آن را با سربرگهای مربوطه با تاریخ و زمان مشخص پیدا کنید. اما تاریخ دیگری که وجود دارد این است که من فکر نمیکنم انتشار نسخه 0.01 در هیچ محیط عمومی اعلام شده باشد و فقط به صورت خصوصی برای چند نفری که علاقه نشان دادند مهم است. تاریخ انتشار نسخه 0.01 مربوط به 17 سپتامبر میشود که هنوز در ایمیلها باقی مانده است».
او در ادامه گفت: «در این میان برخی از مردم تاریخهای دیگر را هم ذکر میکنند. برای نمونه اولین اعلام عمومی لینوکس که مربوط به تاریخ 3 ژوئیه میشود. این تاریخ اولین باری بود که من برخی اسناد POSIX را به شکل عمومی در گروه خبری Minix منتشر کردم. تاریخ دیگر نیز مربوط به 5 اکتبر همان سال میود که من برای نخستین بار عملا لینوکس را به صورت عمومی وارد بازار کردم که با اسم نسخه 0.02 به دست کاربران رسید».
منبع: zdnet.