
همکاران سیستم – اینترنت اشیاء (IoT) به عنوان یکی از جدیدترین دستاوردهای شرکتهای سیلیکون ولی توجهها را به خود جلب کرده است، ولی آن چه تاکنون بیشتر در محافل کارشناسی بحث شده، تاثیرات اینترنت اشیاء بر زندگی روزمره و صنایع خردهفروشی و یا ارتباط آن با گوشیهای همراه هوشمند بوده است، حال آن که IoT میتواند در صنایع سنگین از قبیل شرکتهای تولیدکننده مواد شیمیایی، تولیدکنندگان محصولات تسلیحاتی و فضایی، کارخانجات ذوب آهن و غیره نتایج بسیار درخشانی به همراه داشته باشد.
شرکت مشاوره مککنزی (McKinsey) تخمین زده که در دهه آینده معادل مالی تاثیرگذاری IoT بر صنایع مختلف، چیزی بین ۴ تا ۱۱ تریلیون دلار خواهد بود.
وبسایت TechRepublic، در همین خصوص با مدیر یک استارتآپ جدیدی به نام Alluvium که قصد دارد با کاوش در اطلاعات شبکههای صنایع سنگین، از هزینههای کلان این مراکز بکاهد، گفتگویی به عمل آورده است.
فناوری به کار رفته در Alluvium به گونهای است که در آن، تراکمشکنی (Disaggregate) پردازش کلان دادهها، در قالب یک نمایش گرافیکی از جریان به هم پیوسته اطلاعات ارائه میشود.
دروی کانوی (Drew Conway) موسس و مدیر عامل Alluvium میگوید اگر اکنون همت شرکتها معطوف به گرداوری و ذخیرهسازی اطلاعات مشتریان خود است، در سالهای آینده مشاهده جریان دادهها، درک حال و پیشبینی آینده، کارکردهای اصلی این نوع اطلاعات را تشکیل خواهد بود.
او میگوید هزینههای مستقیم و درآمدهای تباه شده در صنایع سنگین بالاست و به عنوان مثال بر اساس تحقیقات ما، هر دقیقه توقف در خط تولید یک کارخانه خودروساز، ۲۲ هزار دلار خسارت به بار میآورد.
در پالایشگاههای نفت و گاز این هزینه میتواند از یک و نیم میلیون دلار نیز فراتر رود. خسارت ناشی از خرابیهای غیرمنتظره در حفاریهای مربوط به کمپانیهای مایعسازی گاز طبیعی نیز ممکن است تا ۱۱ میلیون دلار برسد. این در حالی است که IoT میتواند به صرفهجویی نجومی در زمینه تعمیر، نگهداری و نیز خدمات بینجامد.